Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/clients/client90/web3083/web/lap_sablon6.php on line 17
Természetgyógyászat, Akupresszúra - akupresszura-szolnok - sokoldal.hu

Természetgyógyászat, Akupresszúra

Moksa Elixir moksa mire jó bejelentkezés Főoldal Akupresszúra Fülakupresszúra fülgyertya Köpölyözés Moxa Nyelvdiagnosztika Betegségek okai a HKO-ban Kórképek Szervóra Fórum Galéria


akupresszura-szolnok
 
A Hagyományos Kínai Orvoslás az embert és az őt körülvevő környezetét nem egymástól elkülönítve, hanem egységként vizsgálja. Az ember a kozmikus, energetikai világ része. Ezen szemlélet alapjául a Tao filozófiája szolgál.
Világegyetemünk  kétpólusú, a Yin és Yang erők egyensúlyán alapul, csakúgy, mint az emberi test. A Yin jelentheti többek között az éjszakát, árnyékot, a hideget, a passzivitást és a befogadást, a nyugalmat, az északi oldalt, a nőiest, a gyengét. Ezzel szemben Yangnak felel meg a nappal, a fény, a meleg, az aktivitás, kisugárzás, vagy a mozgás, a férfias, az erős. Az emberek között is megkülönböztethetünk Yin és Yang típusúakat, és belső szerveinket is csoportosíthatjuk ekképpen.
         Yin és Yang bizonyos törvényszerűségeket követ: a kettő nem létezhet egymás nélkül, egymás ellentétei ugyan, de nem létezik tisztán Yin és semmi sem tisztán Yang, a Yin és Yang nem állandó, egymásba átalakulhatnak (ezt az átalakulást magyarázza az "öt elem" tana),  valamint, hogy a Yin és Yang közti dinamikus egyensúly a feltétele világunk egyensúlyának, így egészségünknek is. Ha szervezetünkben ez az egyensúly megbomlik, akkor az életenergia a Qi áramlása zavart szenved, betegség keletkezik.
Akupresszúrával a megbomlott energetikai egyensúly helyreállítható, ezáltal a szerv vagy szervek funkciózavara gyógyítható.
         Az akupresszúrás kezelések mindig egyénre szabottak. A terápiát megelőzi a Hagyományos Kínai Orvoslás szabályai szerint végzett diagnosztika, mely a páciens megszemléléséből, (küllemének, arcszínének megtekintése), sz.e. a beteg meghallgatásából (beszéd, hang, légzés, köhögés), a páciens panaszainak részletes kikérdezéséből, valamint bizonyos panaszok, tünetek tapintással való észleléséből áll (hideg végtagok, verejtékezés, has tapintása). A vizsgálathoz tartozik a nyelv- és/vagy pulzusdiagnosztika is.
         Az akupresszúrás kezelések azokban az esetekben is segíthetnek, ahol a megszokott kivizsgálási és terápiás módszerek nem adtak megfelelő eredményt, illetve az akupunktúra betegségek megelőzésére is használható. A kezelések által csökkenthető a gyógyszerszedés. Az akupunktúrás kezeléseknek mellékhatása nincs, nagy biztonsággal alkalmazhatóak, a terápia alatt a páciensek közérzete kellemes, ellazult.


Kezelési lehetőségek az akupunktúrán belül

 • Hagyományos akupresszúra:

  a hagyományos akupresszúra az akupresszúrás pontoknak kezelését jelenti.  A módszer fájdalmatlan, a kezelés helyén bizsergés, duzzadás-, vagy tompultságérzés tapasztalható, ez a (a csi érzése).
  A hagyományos akupresszúra javallatait az általános akupresszúrás tájékoztatóban részletezem. A kezelések időtartama 30-40 perc, panaszoktól függően heti egy-két alkalom szükséges. Öt-hat kezelés után észlelhető a határozott minőségi változás. Bizonyos betegségeknél fenntartó, emlékeztető kezelések is szükségesek két-háromhetente, havonta. 

                                            

akupresszura-szolnok

 • Fülakupresszúra

   Nogier hosszú évekig tartó munkával fedezte fel, hogy minden testrészünk és minden szervünk képviselteti magát a fülön, valamint hogy a kórosan működő szerveket képviselő pontok nyomásérzékenyek. A pontok elhelyezkedését legkönnyebben úgy érthetjük meg, ha a fülkagylót anyaméhként elképzelve abba fejjel lefelé egy magzatot képzelünk. A fülcimpán helyezkedik el a fej és a szem, a fülkagyló mélyén a belső szervek, a fül felső részén a végtagok, az oldalsó régió a gerincé.
  A fülakupresszúra javallatai nagyon hasonlóak a klasszikus akupresszúrában leírtakhoz, de a kezelés különösen hatásos az elhízás, szenvedélybetegségek megoldásában, mozgásszervi betegségek, neuralgiák terápiájában, allergiás betegségekben, a stressz oldásában.
  akupresszura-szolnok
 • Moxibuszció:

  a moxakezelés hőinger alkalmazása bizonyos akupresszúrás pontokon az energiacsatornák mentén. Ezzel a kezeléssel helyre lehet állítani a szervezet felborult Yin-Yang egyensúlyi állapotát, biztosítani lehet az egyensúly stabilitását. A moxa különösen legyengült energiahiányos állapotokban, hideg okozta betegségekben, krónikus problémákban, egyes tüdőbetegségekben, allergiákban, bélműködési zavaroknál hatásos, és általános fájdalomcsillapításban is használható.
  A kezelés nem fájdalmas, nem hagy maradandó nyomot a bőrön.

akupresszura-szolnok


www.akupresszura-szolnok.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!